Horse & Dog of course

stelt zich voor

Mijn naam is Monique Mol. Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur en hondengedragstherapie. De opleiding hiervoor heb ik behaald bij Groenhorst Barneveld, Kynologisch Centrum Quiebus.  Dit is een erkende opleiding op hbo-niveau. Ook heb ik een aantal jaren les gegeven op een hondenschool.

Doordat ik als recreatieruiter en Natural Horsemanship meer wilde ben ik mij gaan verdiepen en specialiseren in meerdere disciplines en heb daardoor een perfecte combinatie kunnen ontwikkelen. Een nieuwe dimensie voor iedereen die Horsemanship, sportiviteit en recreatie wil verenigen.

Horse & Dog of course is gevestigd in Doornspijk met trainingslocaties in Elburg, Nunspeet, Hulshorst, Vierhouten, Dronten en Arriën.  Training op eigen locatie behoord ook tot de mogelijkheden.

Horse & Dog of course biedt training en advies op maat.

 

 

Instructeur praktijkspeuren een vak apart

Met mijn hond Beau, een jachthond in hart en nieren die ik graag tegemoet wilde komen met zijn drang naar jagen maar niet het jachtinstinct verder wilde ontwikkelen ben ik gaan speuren. Ook Gijsje een x Riessen Schnautzer met lichte vorm van HD en gedragsproblemen voortkomend uit onzekerheid, genoot hier intens van. Beau kan zijn hart ophalen omdat hij veilig en gecontroleerd zijn neus mag gebruiken en mentaal genoeg geprikkeld wordt. Voor Gijsje is speuren lichamelijk niet zwaar belastend doordat dit in een rustig tempo gebeurt, de snelheid zit in het mentale deel, en is daardoor geen extra belasting voor zijn heupen, Gijsje krijgt van het speuren zoveel zelfvertrouwen dat zijn gedragsproblemen zichtbaar reduceren.

Door het plezier wat mijn honden en ik hierbij hebben ontdekt, ben ik mij gaan specialiseren in speurtraining. Voor mij betekent dit professioneel bezig zijn met les geven in praktijkspeuren; Speurhondeninstructeur is een boeiend vak waarin je blijft (bij)leren. Van een uitgebreide theoretische kennis over speuren en geurtheorie, tot het daadwerkelijk toe kunnen passen van verschillende methoden en technieken.
Elke speurles is weer een nieuwe uitdaging met individuele aanpak en opbouw voor het speurteam, wat jij met je hond vormt !

 Praktijkspeuren laat  de hond weer puur hond zijn en zorgt door het vereiste teamwork voor een mooi samenspel tussen mens en hond. Het geeft de hond veel zelfvertrouwen want je hond moet het doen.
Let op; Speuren met je hond is verslavend leuk !

 

Instructeur Equestrian Obstacle Challenge Course een  nieuwe dimensie

Ik ga je niet vertellen hoe je moet rijden, dat kun je overal en wellicht  kun je dat wel beter dan ik. Ik wil je weer laten voelen paard te rijden, wat er door je heen gaat, hoe je contact maakt met je paard en met jezelf. Hoe je ontspannen en vol vertrouwen op je paard stapt en weer happy van je paard afstapt.

Zelf heb ik ook angsten gekend en grote obstakels moeten nemen ook al wilde ik dat niet, maar gegrepen door het paardenvirus ga je door. Paarden zijn het mooiste wat er is, ondanks twijfels en onzekerheden tot pure angst.

Maar waar blijft het plezier, waar is de vertrouwensband tussen jou en je paard ?

Het begint met het onderkennen dat dit speelt en dat je actief aan de slag gaat om dit te overwinnen.  Ik begrijp hoe het voelt, uit ervaring. Daarom is mijn missie, je leren omgaan met deze gevoelens, je paard weer leren aanvoelen en samen die vertrouwensband verder op- en uitbouwen. 

Juist je recreatie paard moet goed opgeleid zijn en niet te vergeten zeer goed opgevoed. Dat maakt een paard een fijn recreatiepaard, waar je heerlijke probleemloze (buiten)ritten mee kunt maken en niet geheel onbelangrijk ook weer heelhuids mee thuis komt.  Omdat je met je paard samen echt leert rijden, je obstakels niet als een probleem ziet en niet voor elk vreemd object een omweg moet maken. Je paard vertrouwt jou en jij vertrouwt je paard ! Punt ! En dat ook nog eens in een ontzettende gezellige leuke en ontspannende setting.

Je recreatiepaard is namelijk samen met jou westernpaard, dressuurpaard, springpaard, agilitypaard en  werkpaard ineen.

 

Blijven leren

Omdat je nooit bent uitgeleerd wil ik op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen m.b.t. mijn vak en mijn kennis en vaardigheden up to date houden. Daarom neem ik deel aan cursussen, seminars, lezingen en workshops en houd mijn vakliteratuur bij. 

 

Dog of course; Met Beau en Gijsje speur ik bij Cor Oldenburg in Heemstede, de grondlegger van het Praktijkspeuren in Nederland. Elke speurles leer ik weer en het is zo leuk om te speuren; opleiding en genieten in 1 !

 

Horse of course; met mijn paarden en pony’s  train ik de Obstacle Training for Horses methode van Vanessa Bee en de Challenge Course van Jeff Lebin. Elke training is een nieuwe uitdaging voor mij en mijn paarden en versterkt onze band van vertrouwen.

Met deze training breng je de band tussen jou en je paard met plezier, uitdaging, natural horsemanship, aguility, sportiviteit en challenges tot een nieuwe dimensie.