Monique Mol

Horse of course

Je wil ontspannen buitenritten maken.

Je wil een combinatie van recreatief, dressuur, western, springen en balans en coördinatie.

Je wil met vertrouwen en respect de band tussen jou en je paard versterken. Je wil een rustiger en moediger paard.

Je wil :

Equestrian Obstacle Challenge Course

Horsemanship en sportiviteit combineren in een paardvriendelijke concurrerende hindernisbaan.

Fun, thrill en horsemanship

Equestrian Obstacle Challenge Course is een combinatie met horsemanship, dressuur(lenigheid, gehoorzaamheid en snelheid), springen (obstakels, behendigheiden coördinatie en balans (obstakels) training bouwen aan de relatie met je paard. 

De missie is horsemanship en sportiviteit te combineren. Door middel van Challenges vriendelijke horsemanship vaardigheden verbeteren. In een vriendelijke omgeving een concurrerende hindernisbaan setting te volgen. Het doel is om het publieke bewustzijn en respect voor het paard over te brengen terwijl de leden ernaar streven om hun horsemanship vaardigheden te verbeteren . Alle oefeningen, challenges, uitvoeringen en wedstrijden zullen worden uitgevoerd met de hoogste mate van integriteit naar mens en dier. De hindernisbaan bestaat uit de meest leuke obstakels. Ook gaan we deze combineren met buitenritten. Het gaat er dus niet alleen om dat je paard een obstakel neemt het gaat er juist om dat jij en je paard zo een vertrouwensband hebben dat je paard alles met jou aandurft. Het is een combinatie van Natural Horsemanship, in Amerika western gerichte challenge parcours, uit Zuid Europa de Working horse en de wereldwijde Horse Agility.

Natuurlijk leiderschap

Vertrouwensband tussen ruiter en paard

Communicatie

Vertrouwen en respect

Paard rustiger en moediger

Horsemanship vaardigheden

 

 

Horse & Dog of course Patrouillerit

      lief     IMG-20160709-WA0083    IMG-20160709-WA0068IMG-20160709-WA0103

Een patrouillerit is bedoeld voor alle ruiters en paarden, ongeacht het rij-niveau en paardenras. Het is een leuk evenement, waarbij het eindklassement meestal bijzaak is en de teamgeest en patrouille route alles is. Het is speciaal voor alle ruiters, paarden en pony’s, die plezier hebben in het tonen van vaardigheden en bovenal in teamwork.

Een patrouille bestaat uit twee ruiters die een voorgeschreven route rijden, waarop ze op wisselende afstanden posten tegen komen. Bij elke post, moet een opdracht worden uitgevoerd, die als patrouille-equipe gedaan moet worden. Ook bij de finish kunnen nog opdrachten dienen te worden uitgevoerd.

De voorgeschreven patrouillerit wordt, aan de hand van een bij de start aangereikte ingetekende kaart, gereden. De route dient wel altijd correct gereden te worden om geen posten te missen en er is geen voorgeschreven snelheid.

Voor de opdrachten zijn punten te verdienen. De equipe met het beste resultaat van alle opdrachten is de winnaar. De opdrachten zijn van velerlei aard; van vragen rond het thema paard, herkennen van dingen tijdens de patrouillerit tot uitdagende vaardigheidstaken die als patrouille equipe uitgevoerd dienen te worden. De uitvoering en de waardering van de opdrachten staan in het Patrouillerit Nederland reglement.

De uitdaging is niet alleen het vertrouwen tussen ruiter en paard, maar ook het werken als patrouille equipe. De ruiter zal zich telkens moeten aanpassen aan de ontstane situaties bij het uitvoeren van de opdrachten.

Patrouille rijden kan het gehele jaar en zijn met name in de Alpen landen erg populair. In welke andere sport kan er immers meer worden gestreden – met gelijke kansen en op een paardvriendelijke manier – tussen recreatieve ruiters en wedstrijdruiters?